Revolution Slider Error: Slider with alias construction_update not found.
Maybe you mean: 'startsida_bildspel' or 'homepage' or 'membership' or 'ahouse_bouillon' or 'rent_a_space' or 'about_ahouse'

Construction update

Här kommer vi fortlöpande informera om byggprocessen. Vad som pågår just nu och vad som kommer hända i den närmaste framtiden.

Pär Wessman 
0722-36 44 87

ahouse-akademiskahus-logo-1
Construction-updateSEPT_mrcake_entre_entrance_stockholm_bakery_food

Update

Hösten 2017

 

Både invändigt och utvändigt går arbetena enligt planen, och det är utvändigt som påverkar er i omgivningen mest. Det är omdränering av huset men inte bara det. När vi gräver för dräneringen skapar vi också förbättrade växtbäddar för vildvinet som aldrig riktigt tagit sig tidigare. Vildvin och Rådhusvin skall alltså återplanteras och denna gång ska de ges möjlighet att växa så som det från början var tänkt. Vi räknar med att utvändiga arbeten mot Rådmansgatan är klara under September. I parken mot Karlavägen är vi klara. Vi har riktat upp plattläggningen och vi gallrat bland träden på den del av parken som är vår. Vi har också haft dialog med Stockholm Stad och de tänker sig beskära trädkronorna i den del som är stadens. Allt för att göra torget och parken så attraktiva och inbjudande som de kan vara. Det har faktiskt redan blivit ett riktigt fint rum mellan träden, framför Caféet. Ännu bättre blir platsen kommande vecka när MR Cake slår upp portarna! Redan har vi kunnat känna dofterna när de har provbakat i det nya Caféet. Det lovar gott! Onsdag 6 September är det VIPinvigning med speciellt inbjudna gäster, och på fredag 8 September 07.30 slås portarna upp för allmänheten. Där finns möjlighet till både frukost och lunch, förutom alla godsaker som bakas och utvecklas på plats av Mattias Ljungberg och Roy Fares med personal. Vi på Akademiska Hus jobbar vidare med utvecklingen av plan 0 det tidigare garaget, för att det där ska bli verksamheter som skapar värde för alla som bor i kvarteret och staden. Som en del i detta sker nu en uppdatering och komplettering av detaljplanen för kvarteret. Det kommer hållas ett samrådsmöte för detaljplanen dit alla är välkomna den 20 September kl 17-19 på A house. Vi passar då också på att presentera lite mer av de nära planerna i huset med bl.a. verksamheten hos Mattias och Roy i MR Cake. Ingång i Huvudentréen mot Danderydplan (rondellen).