Construction update

Här kommer vi fortlöpande informera om byggprocessen. Vad som pågår just nu och vad som kommer hända i den närmaste framtiden.

Pär Wessman 
0722-36 44 87

Johnny Sanchis
08-685 75 21

ahouse-akademiskahus-logo-1
visionsbild2_ahouse_stockholm_2018

Update

Juni 2017

 

Bygginformation Sommaren 2017

 

Sommaren är här och studenterna jublar utmed våra gator. Grattis till dem! Nu har vi äntligen gjort klart det vi ska på fasader och därmed har vi kunnat plocka ner ställningarna och släppa in ljuset i huset. Med ljuset kommer också sommarvärmen, och i fredags driftsatte vi komfortkylan i kontoren. Med undantag för något rum, som blir för kallt, tror vi att det fungerar som det ska. Kylan hämtar vi på smartaste sätt via 18 hål trehundra meter ner i berget under huset. Samtidigt laddar vi upp detta berg så att vi i vinter kan hämta upp värme i samma hål. Energi-smart! Ner mot Karlavägen jobbar vi med både bygg- och markarbeten så att vårt café kan öppna i början av September. Nu kan vi berätta vem vi pratade om på informationsträffen i februari. Det är Mattias Ljungberg (Tössebageriet ), och Roy Fares, som tillsammans etablerar sitt nya bageri/konditori ”MR Cake”. Dessutom kommer de ha möjlighet till uteservering i parken mot Karlavägen. Fantastiskt roligt, och gott ska det bli.

Det är ett stort steg framåt för vår ambition att aktivera och öppna upp gatuplanet i detta hus. Vi arbetar på att hela kvarteret runt skall öppnas med verksamheter som tillför liv och kvalitet till kvarteret och huset. Denna vecka går The Hall, återuppbyggnaden på innergården, upp i byggnadsnämnden för bygglov. Den byggnad som vår arkitekt Mia Hägg (Habiter Autrement) ritat har fått mycket beröm både från stadsarkitekt och stadsmuséet och vi tror att den kommer tillföra något fint till hela stadsdelen. Byggnationen av The Hall är planerad till 2018, så vi återkommer om det.

En underbar sommar för alla önskar A house och Akademiska Hus!