AMA with Maria Paulsson Rönnbäck (swe)

April 3rd 2020


Hej Maria! Välkommen till dagens AMA.

Hur mår du?

Bra! har lite fredagskänsla ändå, mitt i allt det oroliga.

Vilka knasiga tider! Apropå det, på vilket sätt har du lagt om ditt sätt att arbeta och är det något i det som du vill behålla när vi kommer ur det här?

Verkligen knasiga tider. Hmm eftersom vi jobbar 99% online så har detta egentligen inte blivit så stora omställningar för oss. Men såklart blir det fler online-möten med samarbetspartners. Vi är också (ännu mer) varsamma med kostnader och för vårt nästa produktsläpp gör vi ett mindre antal än vad vi tänkt tidigare.

Vad kan komma för gott ur det här för er tror du?

Skogen är ju perfekt för social distancing Jag tror också att många nu planerar semestrar i Sverige/på hemmaplan, kanske testar att vandra i fjällen i sommar. Hoppas att alla såklart blir mer måna att ta hand om sig och sin hälsa.

Hej Maria! Hur fick du iden till att inspirera kvinnor att umgås mer utomhus genom kläder? Det är briljant!

Hej Caroline! Yeeww, jag älskar skandinavisk mode och jag älskar att hänga i naturen. Kände inte att det fanns ett märke som pratade till mig. Var antingen väldigt extrem sportig, neonfärgat och massa dragkedjor, eller väldigt skogs mulligt och likt det min farfar/pappa har på sig. Ville göra en annan typ av kläder men också visa upp ett annat sätt att hänga i naturen som är lite mindre äventyr och mer njut med vänner!

När jag nämner order ”fast fashion” vad är det första du tänker på då?

Kläder som bara används några få ggr och tar plats i garderoben/ger ångest. Vår filosofi är att designa mångsidiga plagg som kan användas allround, i skogen, skidbacken, när du cyklar till jobbet en regnig april-morgon, på kontoret.

Jag förstår precis hur du resonerar hur arbetar ni på Astrid Wild med hållbarhet?

Mycket fokus på att designa plagg som ska hålla över tid, vi har inga säsonger exempelvis. Vi försöker använda naturmaterial och återvunnet material, och så producerar vi allt i Europa, inkl tyger för att minska transporter. Vårt byxtyg är faktiskt tillverkat i Borås!

Vad inspirerar dig? Vilka förebilder har du?

Åh så många! framförallt vänner & bekanta som jag lärt känna genom surf/outdoor-livet, ex Malin & Kajsa som driver Nordiska äventyrsresebolaget Adventurestories, https://www.instagram.com/adventurestories.se/ och Nina Brooke, surfare och konstnär som bor i Cornwall i England https://www.instagram.com/nina_brooke_artist/

Sen tycker jag att Outdoor Voices och svenska Aimn är grymma förebilder hur de har skapat ett superstarkt varumärke och engagerade community

Är det några bestående beteendeförändringar du tror att krisen får som effekt för din bransch?

Hmm, svårt att sia om. En lågkonjunktur påverkar ju såklart konsumtion. Kanske att de som ännu inte shoppat så mycket online tidigare fortsätter med det, och att hemleverans blir standard?

Säljer ni via återförsäljare eller enbart online?

Enbart online via www.astridwild.com Detta då vi inte vill tappa den fina kontakten vi har med våra kunder och att vi inte vill producera så stora mängder som retail kräver.

Vad är ditt största behov just nu, någon shout out?

Åh, det hade varit fantastiskt att bolla brand & marketing strategier med någon som jobbat med mode och/eller lifestyle brands.

What is AMA?

AMA is our way of connecting creative changemakers in A house Community to get a diversity of perspectives on whatever questions you might have (ASK ME ANYTHING!) The idea arose out of the need for inspiration facing our joint challenges and the drive to create a better tomorrow in the current situation.

How does it work?

AMA is a chat conversation made live in writing on our slack channel called a-house-ama. We encourage you to join the conversation and ask questions! You can also find the answers afterwards on our social channels and in the Journal of A house website. The conversation will be in the language of choice of the changemaker.

How do I connect to slack?

Here you can join A house workspace on Slack and start following the a-house-ama channel >