AMA with @memefulness (swe)

April 23rd 2020

-Hej och välkommen @Memefulness , fett att du ställer upp på A house AMA!
Hur mår du?

-HEJ Franco! Jag mår toppen. Sol och kaffe på uteservering. Kan inte klaga. Hur mår du?

Q – Memekonton känns som om att det har gått från tangentbordsploj till faktiskt engagerade, nutida humoristiska konton. Vad fick dig att börja?
A – Jag har alltid haft en läggning åt att raljera/ha kul åt samtida saker, inte minst på sociala medier. Att använda humor är ett sätt att cope with absurditeten i livet.
Att jag startade ett konto var en blandning av att det är skönt att särskilja sitt privata från massa contentdravel + en vänlig knuff från Sveriges bästa memekonto https://www.instagram.com/meme_lord_jeki/ som följde mig privat och tyckte jag skulle göra eget content

Q – Heeej Memefulness! Så kul att du är här. Vad får du all inspiration ifrån?! Upplever du att behovet av Mems är extra stort i dessa covid-tider?
A – Hej Caroline! Inspirationen plockar jag från vardagen; samtal med vänner, internet etc. Oftast bottnar det i en “insikt” från något man gör/är med om som man vet att fler kan relatera till. Jag har absolut sett ett ökat intresse för memes under karantän eftersom fler helt enkelt sitter klistrade vid telefonerna uttråkade.

“Att använda humor är ett sätt att cope with absurditeten i livet.”

Q – Första inlägget kom i slutet på januari och nu med 3200 följare. Det har gått sjukt snabbt! Hur har det enligt dig gått till?
A – Jag har ingen aning. Att folk utöver mina vänner började följa var en smärre chock. Eller vänta – jag vet att jag fick en rejäl skjuts med ett av mina inlägg där jag raljerade över Tinderkillar (ett återkommande tema hehe) som komikern Johanna Nordström snappade upp och delade.

Jag har från start varit jävligt noga med att inte hålla räkning på följare och likes osv. Jag vet att de andra memekontona har aktiverat statistik och sånt på sina inlägg men jag vägrar – vill inte se hur mycket eller lite folk gillar det man gör för då är det lätt att halka dit och börja skapa content för att pleasa eller få fler likes/följare/delningar. Det är som att be om ångest.

Haha, vilket inlägg var det?
Det var detta inlägg: https://www.instagram.com/p/B8T92CgJ65g/

Q – Hur kom du på att skapa Memefulness – blev du inspirerad från ngt annat konto?
A – Det var en bladning av en vänlig knuff från ett annat memekonto (nämnt längre upp) och att jag redan gjorde det fast på mitt privata och ville särskilja de två. Dessutom finns det väldigt få (vad jag känner till) kvinnliga memekonton så ville vara med och reppa ett kvinnligt perspektiv också.

Q – Hur mycket tid lägger du på en meme respektive kontot?
A – Jag lägger inte jättemycket tid på det – oftast får jag en idé, gör ut den på några minuter och delar direkt innan jag hinner ångra mig och börjar tänka för mycket på om folk kommer tycka det är kul osv. Ju mer tid jag spenderar på kontot desto sämre mår jag haha

-TUSEN TACK @Memefulness för din tid!
Innan du drar så har jag 3 snabba frågor!
REDO?
-Kör

Ditt bästa karantän tips?
-Lergigan

En meme som du önskade att du gjort?
-Den finns inte kvar, bara i mitt memory Men det var i alla fall en meme som, igen, och nej jag är inte sponsrad av honom, Jeki gjorde där ett gäng personer skickade runt typ 5-6 flaskor över ett bord till varandra där caption var “Stockholmsklubbarna som bokar samma DJs hela tiden” vilket jag tyckte var HYSTERISKT kul eftersom det stämmer.

Vem skulle ditt support your local vara?
-Alla mina meme-homies man ska FÖLJA ONLINE! S/o till

What is AMA?


AMA is our way of connecting creative changemakers in A house Community to get a diversity of perspectives on whatever questions you might have (ASK ME ANYTHING!) The idea arose out of the need for inspiration facing our joint challenges and the drive to create a better tomorrow in the current situation.

How does it work?
AMA is a chat conversation made live in writing on our slack channel called a-house-ama. We encourage you to join the conversation and ask questions! You can also find the answers afterwards on our social channels and in the Journal of A house website. The conversation will be in the language of choice of the changemaker.

How do I connect to slack?
Here you can join A house workspace on Slack and start following the a-house-ama channel >